5 Tips om Baard Jeuk te Stoppen

De constant jeukende baardgroei is een van de meest populaire redenen waarom mannen het groeien van volle baard opgeven. De baard jeuk kan zo erg worden in de eerste weken wanneer je een baard probeert te groeien, dat je zweert om nooit nog een keer een baard te kweken.

Hoewel de jeuk tijdelijk is, hebben de meeste mannen niet de kracht om dit te weerstaan en missen ze de kans op een volle baard. Als je hebt geprobeerd en bent gefaald om een baard te laten staan, dan zijn hier een aantal eenvoudige technieken om een jeukende baard te helpen stoppen.

1. Maak je Baard Schoon

Je gaat het meeste ongemak met baard jeuk ervaren tijdens de eerste paar weken van het kweken van baardgroei. De nieuwe scherpe haartjes zullen simpel gezegd de oppervlakte van de huid irriteren.

Elke dag zal je gezicht duizenden dode huidcellen afgeven. Je nieuwe baard vangt die cellen op en houdt ze dan simpel gezegd dicht bij de oppervlakte van je gezicht. Door deze niet te laten vallen, veroorzaakt de huid irritatie en zal baard jeuk optreden.

Gebruik geen gewone shampoo op je baard, in plaats daarvan moet je een baard shampoo gebruiken die zal helpen met de schilfering van de huid. Medicine Man Beard Wash is ontworpen om te helpen de huid te kalmeren en verwijderd de dode cellen, waardoor de irritante jeuk stopt.

2. Conditioneer je Baard

Het gebruik van conditioner op je baard is een belangrijke stap in de verdediging tegen de baard jeuk. Ten eerste zal de conditioner helpen de baard te onderhouden met de nodige hydratatie. Het verzacht ook je baard – een cruciale schakel in het verzorgen van een baard – en maakt het beter beheersbaar. Het zal gespleten haar punten verminderen (ja, de baard ze krijgt ook) en dat zal helpen met de irritatie verlichten.

Baard experts suggereren om een conditioner te gebruiken die speciaal ontworpen is voor baarden. De haar conditioners voor je hoofdhuid bevatten agressieve chemicaliën, die gemakkelijk de gevoelige huid op je gezicht kunnen irriteren.

De beste baard conditioners bevatten anti-klit stoffen, die zorgen dat de baardgroei bestand is tegen klitten. Een van de oudste baard conditioners op de markt is Beardsley Conditioner, dit bevat een unieke formule die de baardgroei meer zijdezacht en soepel zal maken.

3. Gebruik een Baardolie

Een conditioner zal waarschijnlijk niet genoeg zijn om je je baard de hele dag gehydrateerd te houden. Daarom is het belangrijk dat je een goede baardolie of baardbalsem gebruikt. Er zijn veel goede die doen wat ze beloven en houden je baard zacht en stoppen baard jeuk. Het voorkomt overcompensatie en extra productie van olie van je huid als je de baard de hele dag gehydrateerd zal houden.

Zelfs alleen maar een paar druppels baardolie per dag zal je baard verzachten en de jeuk stoppen. Het staat bekend dat baardolie het belangrijkste hulpmiddel is in je baardverzorging doos. De baardolie komt ook met zijn eigen unieke (mannelijke) baard geur.

4. Trim je Baard

Je hebt een wilde baard laten groeien en nu vraag je je af waarom het jeukt? Kom op man! Zodra je baard is gegroeid tot een lengte die je wilt, is het tijd om serieus te zijn over trimmen op een consistente basis. Er tal van hoge kwaliteit baardtrimmers beschikbaar, dus kies welke het beste bij jou past.

Begin met het langzaam trimmen van de overtollige baardgroei, die makkelijk te herkennen is omdat het uit steekt. Dit zal het uiterlijk van je baard helpen aangezien de meeste baardgroei groei in verschillende richtingen groeit. Dit zal er rommelig en en fragmentarisch uitzien als er niet word getrimd. Zoals je ziet kost een levendige en een goed onderhouden baard wel wat werk.

5. Eet Gezond

Er is al veel onderzoek gedaan, die zegt dat de gezondheid van je baardgroei in directe verbinding staat tot de gezondheid van je lichaam. Met andere woorden, dezelfde voedingsstoffen die goed zijn voor je hart en andere vitale organen zijn ook goed voor je baard, haar en huid. Dus best logisch dat een gezonde baard niet zo snel zal jeuken.

Dus denk de volgende keer even na voordat je voor fastfood kiest, omdat je jezelf hebt overtuigd dat je geen tijd voor iets anders. Overweeg eerst welk dieet je baard nodig heeft.

  • Je de natuurlijke haargroei supplement Biotine toevoegen aan je dieet. Het helpt bij het verbeteren van de haar kwaliteit en groei. Biotine bevat vitamine B6, C en E, die goed zijn voor het haar.
  • In het bijzonder bevorderen vitamine C en E de productie van talg in je lichaam. Dit is een natuurlijke olie die het haar smeert en hydrateert.
  • B-vitamines gebruik de eiwitten die je eet om nieuwe huidcellen te bouwen. Het krijgen van genoeg B-vitamines vermindert ook stress en dit helpt het voorkomen van haaruitval. Niet een slechte combinatie.

Vergeet niet dat er geen reden is om te lijden in stilte of zelfs luid in deze kwestie. Zorg goed voor je baard, zelfs als je denkt dat die het niet verdient vanwege de jeuk. Was het. Trim het. Geef het baardolie en lekker eten. Dat is alles. Snel genoeg zal je een volgroeide baard hebben, die weet hoe die zich moet gedragen.

Aanbevolen berichten

Leave a Comment