Verbrande Huid: Jeuk Behandelen & Herstel van Zonnebrand

Verbrande Huid

Veel mensen hebben hetzelfde probleem als de zon ineens om de hoek komt kijken. We blijven te lang in de zon liggen en gebruiken te weinig zonnecrème. Het resultaat is een verbrande jeukende huid. Het overkomt de besten onder ons.

Wat is zonnebrand(zonverbranding)?

Zonnebrand wordt veroorzaakt door ultraviolet (UV) straling, die je huid beschadigd. Te veel UV beschadigd je huidcel-DNA en je immuunsysteem reageert hierop door het doden van de slechte cellen. De dode cellen veroorzaken het vrijkomen van infectie signalen, die cytokines genoemd worden en deze leiden tot roodheid, zwelling en pijn. De dode cellen zullen afvallen in een paar dagen, dit leidt tot vervellen en vaak ongemakkelijke jeuk.

Waarom jeukt mij huid?

Jeuk is een mechanisme om ons te beschermen tegen insecten en andere kleine verwondingen, die niet groot genoeg zijn om op te merken als pijn. Het is een manier van onze huid om te zeggen: “Hey, er is zit een insect op me, haal het weg!” Omdat de schade door een zonnebrand in dezelfde huidlaag gebeurt, zullen deze C-vezels zenuwen hevig branden totdat onze huid genezen is.

Wat te doen bij een verbrande jeukende huid?

 

Hier zijn 8 tips om een verbranding(zonnebrand) & jeukende huid door de zon te behandelen en te herstellen. Doe dit als je thuis komt en je ziet jezelf knalrood in de spiegel:

Neem ontstekingsremmende geneesmiddelen
Neem ontstekingsremmende geneesmiddelen, zoals ibuprophen, naproxen of aspirine. Deze stoppen de ontsteking en verminderen de hoeveelheid van roodheid en pijn. Het is belangrijk om deze zo snel mogelijk te slikken, zodat ze kunnen helpen met het blokkeren van de afgifte van interleukines. De huid ’s belangrijkste zonnebrand vijand.

Gebruik eerste hulp cremes & aftersun
Gebruik eerste hulp crèmes en aftersun melk(lotion). Je kan deze eerst in de koelkast zetten voordat je het op je verbrande huid smeert.

Probeer Bach Rescue Nu:
Morgen in Huis

Bach Rescue Creme

> KLIK HIER OM TE KOPEN!

of Koop bij bol.com


Nivea Aftersun

Nivea Aftersun Hydrate Lotion

NIVEA SUN After Sun Hydrate Hydraterende Kalmerende Lotion verkoelt en kalmeert de huid na het zonnen. De lichte formule met Aloë Vera en Avocado Olie trekt snel in en helpt de vochtbalans te herstellen.

> Bekijk Nivea Aftersun Lotion


Australian Gold Soothing Aloe

Australian Gold Soothing Aloe Gel

Als je huid na een dagje strand licht verbrand is, een beetje irriteert of strak aanvoelt, is deze gel de ideale oplossing. Verkoelt, verfrist en verzacht. Bevat o.a. Aloë Vera, groene thee extracten, Acacia extract, vitamine C, vitamine E en krachtige anti-oxidanten.

> Bekijk Australian Gold Gel


Vermijd warme douches
Vermijd warme douches. In plaats daarvan, neem een lauw bad met Aveeno Colloïdaal havermout. De havermout is zowel ontstekingsremmend en een vocht inbrengende crème. De twee dingen die je huid het meest nodig heeft.

Bedek je met kleding
Vermijd enige extra blootstelling aan de zon. De beste manier is om jezelf te bedekken met kleding. Het toepassen van een zonnebrandmiddel bij een huidverbranding kan de ontsteking en jeuk juist verergeren.

Laat de blaren zitten
Als je blaren hebt, weersta dan de drang om ze door te prikken. Ze vormen een bescherm laag op je huid, als ze scheuren zullen de gevoelige onderlagen van de huid worden blootgesteld. Dat zal niet prettig aanvoelen. Trek de dode huid er niet af, maar laat het zelf eraf vallen in de douche.

Brandwonden
Als je uitgebreide brandwonden of blaren hebt, raadpleeg dan je arts. De dokter kan je medicijnen(crème) voorschrijven om de ontsteking te minimaliseren.

Geen verdovende sprays
Vermijd verdovende sprays, zoals benzocaine. Hoewel ze een goed gevoel wanneer je ze gebruikt zijn ze bekend voor het veroorzaken van de allergische huidreactie. Als je denkt dat een zonnebrand slecht is, voeg daar dan nog een ongelooflijk jeukende, allergische huidontsteking aan toe. Een verbrande huid voelt dan als het slapen in een rode mieren nest!

Gebruik Aloe Vera
Veel mensen gebruiken ook graag Aloë Vera door de ontstekingsremmende en verzachtende eigenschappen.

Plaats een reactie