7 Tips om een Volle & Dikke Baard te Krijgen

Sinds het begin van de tijd, lijkt het alsof niet anders dan een volle baard laten groeien en staan het ultieme symbool is van de mannelijkheid en wijsheid. Door gewoon een kijkje te nemen naar de meest invloedrijke en intuïtieve mannen van ons verleden (van Aristoteles tot Karl Marx), ze lijken allemaal één ding gemeen hebben: hun baarden. Een vraag komt vaak naar boven en mannen van alle leeftijden en nationaliteiten blijven streven naar hetzelfde: Hoe laat je een baard groeien, die dikker en voller is dan ooit tevoren.

Zelfs tegenwoordig zijn er veel geliefde mannelijke beroemdheden met prachtige baardgroei, die we allemaal wel op onze eigen gezichten willen. Er is zeker wel goed nieuws voor de genen die deze vragen ook hebben. Er zijn verschillende dingen, die je kunt doen om een vollere en dikkere baard te laten groeien. We gaan ze één voor één door hier, maar laten we eerst beginnen met een overzicht van welke kwaliteiten een mooie volle baard nodig heeft:

  • Dikte: Een baard wordt beoordeeld op hoe dik die is. Dit is dus het meest voor de hand liggend qua kwaliteit. De dikte wordt gemeten door hoe lang de haren zijn. Je hoeft niet een 15 cm baard te hebben om het er geweldig uit te laten zien. Als deze ongeveer ergens tussen de 5-8 cm uit je gezicht steken is het meer dan prima.
  • Volheid: De volheid verschilt van dikte, omdat het wordt bepaald door hoeveel haren je eigenlijk in je baard hebt. Een volle baard kan er geweldig uitzien als deze goed onderhouden word.
  • Levendigheid: Een grote baard gloeit met bruisende energie en ziet er gewoon vol met leven uit. Dit wordt bereikt door de juiste baard verzorging. Net als met veel andere aspecten van het leven vereist dit de nodige inzet.

Genen hebben zeker een rol in alle drie de eigenschappen. Sommige mannen hebben hogere testosteron en kunnen daarom een vollere baard laten groeien, terwijl andere helaas geen of weinig baardgroei hebben. Hopelijk val je er tussen in en heb je wel wat baardgroei om mee te werken. Als je een van de ongelukkige bent die simpelweg geen stukje gezichtshaar kan laten groeien, dan heb je als allerlaatste mogelijkheid nog het nemen van een baard transplantatie. Nu we dit hebben uitgesproken, laten we dan verder gaan met waarvoor je hier bent gekomen:

Baardgroei Tips

Wees geduldig en vecht tegen de jeuk

De eerste paar weken van het kweken kunnen zeker vervelend zijn. De baard jeuk kan sterk opkomen. De werkelijkheid achter het hebben van een mooie volle baard waar je trots op kan zijn is, dat weet dat deze zorg en aandacht nodig heeft. Er geen reden dat je niet op zijn minst de huidige status van je baard kan verbeteren als je dit onthoud. Ik raad aan om een vitamine C serum te gebruiken op je gezicht. Niet alleen voor de jeuk, maar ook voor de algehele gezondheid van je huid. Afgezien van dat, onthoud goed dat je heel erg geduldig moet zijn met het kweken van een vollere baard. De volgende tips hieronder zullen je meer vertellen hoe om te gaan met een jeukende baard.

Investeer in een goede baardolie

Een baardolie is een absolute must. Als je er op dit moment nog geen een hebt dan zul je al snel merken waarom. Het verschil dat er een goede baardolie kan maken is extreem. Je zal je zelf verwijten voor het niet eerder krijgen van een baardolie. Een baard olie maakt een zachtere en gladdere baard mogelijk, die vrij is van jeuk.

De belangrijkste ingrediënten om naar te zoeken zijn Jojoba olie, Tea tree olie, Argan olie, Rozenbottel olie en Hennepolie. Elke combinatie van deze vijf ingrediënten zorgen voor een hoge kwaliteit olie. Je baard zal binnen de kortse keren beginnen er beter uit te zien.

Een belangrijke tip is om te zoeken naar een baardolie die Jojoba olie bevat. Dit is genetisch het dichtst bij je natuurlijke olie die je huid produceert, die ook bekend staat als talg. Als je echt worstelt met de jeuk en baardroos, kan een combinatie van Jojoba en Tea tree wonderen voor je doen. Een aanbeveling zou de baardolie en conditioner door “” zijn

Het is geurloos, zodat het je baard niet anders laat ruiken. Het maskeert de  slechte geur die normaal zou blijven hangen. Het is allemaal natuurlijk en organisch en het vermindert sterk de eventuele jeuk door je baard adequaat en grondig te hydrateren. Als je niet tevreden bent met je huidige baardolie of je hebt er zelf nog geen een uitgeprobeerd, dan moet je meteen naar onze top 5 lijst kijken.

Trim regelmatig en correct

Je baard trimmen is handig na 4 weken, zodat je het goed kunt blijven onderhouden en gelijk houden. Zoals je misschien hebt gemerkt, kan de baardgroei op zeer verschillende snelheden en in bijzondere richtingen groeien. Het bezitten van een solide baardtrimmer is dan ook noodzakelijk om alles gelijk te houden. Je kan twee tot drie keer per week trimmen afhankelijk van hoe snel je baard groeit.

Trim nooit na het nemen van een douche. Als je deze fout al een keer eerder hebt gemaakt dan weet je wellicht waarom. Simpel gezegd als je baard haren nat zijn lijken ze veel langer en voller dan ze werkelijk zijn. Dit kan je verwarren en uiteindelijk trim je veel meer dan je normaal zou scheren. Wacht tot het water volledig verdampt uit je gezicht en trim naar behoren. Een kappersschaar als een alternatief voor een baardtrimmer is ook iets dat voor sommigen goede resultaten heeft gegeven.

Neem je dagelijkse vitaminen

Er zijn genoeg vitaminen die je te helpen een betere baard te laten groeien. Biotine is een van de belangrijkste die je moet nemen. Deze is direct gerelateerd aan het bevorderen en stimuleren van een gezonde haargroei. Je nagels en huid profiteren er ook van. Anderen zijn onder andere vitamine E, B1, B6, zink en citrus flavonoïden.

Biotine kan zeker wel werken, maar heb geen super hoge verwachtingen want het is geen wondermiddel. Als je genetisch geen gezichtshaar kan groeien, zullen deze vitamines het niet voor je laten groeien. Sommige mensen beweren dat het ze hielp met het sneller en dikker groeien dan ooit tevoren van hun baard. Natuurlijk zullen de resultaten niet voor iedereen hetzelfde zal zijn. Als je wat kale plekken hebt of je wilt je baard gewoon een beetje dikker en voller, dan kan je zeker wat resultaten bereiken in een paar maanden. Toch blijft het een goede optie en iets dat je moet proberen als je serieus bent over het kweken van je baard.

Let op je dieet en drink genoeg water

Je dieet is een van de belangrijkste dingen voor een goed werken lichaam. Je baardgroei zal er ongezond uitzien en er kan zelfs haaruitval voorkomen, als je dieet bestaat uit verzadigde vetten en cholesterol. Eet op de juiste manier en neem bij voorkeur dagelijks groene bladgroenten (zoals spinazie, boerenkool en broccoli), evenals een goede balans van fruit en eiwitbronnen. Afgezien van vlees, probeer ook je eiwitten van andere bronnen te krijgen. Deze gezonde alternatieven zijn onder andere vis, bonen, noten, peulvruchten, lijnzaad, en zelfs broccoli.

Een ander ding dat je moet doen is dagelijks genoeg water drinken. Natuurlijk is dit best logisch, maar je zal nog verbaasd zijn hoeveel mensen dit niet doen. Je moet ongeveer 1,5 tot 2 liter water per dag drinken. Laat die suikerhoudende frisdranken en sappen staan en richt je uitsluitend op het drinken van water. Je baard en lichaam zal je er dankbaar voor zijn.

Verzorg je baard!

Je baardgroei zal zwaar profiteren van een krachtige conditioner, net als het haar op je hoofd. Het kan de baard zo stimuleren, dat de baard er voller en meer ontwikkeld uitziet. Een Argan olie conditioner kan wonderen voor je baard doen. Heb je last van roos ga dan voor een Tea tree olie gebaseerde conditioner.

Als alternatief kun je ook kijken naar een baardbalsem. Deze baardbalsem verzacht niet alleen je baard, maar heeft ook eigenschappen die helpen bij het verminderen van roos.

Neem een ​​ruime hoeveelheid en pas het goed toe in je baard. Zorg ervoor dat je het laat zitten voor een paar minuten. De conditioner zal zijn werk niet goed kunnen doen als je het er meteen afwast. Haal na een paar minuten je handen door je baardgroei en voel of je een verschil merkt in gladheid. Je bent klaar om het af te wassen als het haar zijdezacht aanvoelt en je handen glijden er gemakkelijk door heen.

Sport genoeg en wees gelukkig

Dit is iets wat je altijd moet doen, ongeacht of je probeert om een volle baard te laten groeien of niet. Je moet ten minste 3 dagen per week sporten gedurende een periode van 30 minuten tot 2 uur per dag. Lichaamsbeweging verbetert niet alleen je algehele gezondheid, maar het kan ook de hoeveelheid testosteron dat je lichaam produceert vergroten. In feite kan dit je dus helpen met het kweken van die volle baard je altijd al wilde.

Afgezien van dat, probeer ook de hoeveelheid stress door de dag heen te verminderen. Dit zal de aanmaak van testosteron verhogen en daarmee zal je meer gezonde baardgroei krijgen op je gezicht. Het is bewezen dat stress leidt tot haaruitval bij mannen, dus dat is zeker iets wat je niet wilt hebben toch? Deze twee dingen gaan hand in hand en zijn iets dat enorme voordelen zal hebben voor niet alleen je baard, maar ook je algehele welzijn.

Eindconclusie en ode een vollere baard

Nu dat je deze tips hebt gelezen komt het aan op jou. Gebruik deze tips als een leidraad om je baard dikker en voller te laten groeien en gewoon simpelweg consequent en toegewijd. Het is niet onmogelijk om het te doen en vele anderen zijn in dezelfde situatie geweest en waren in staat om het te doen. Als je worstelt en weet niet waar te beginnen, haal diep adem en doe gewoon de dingen een voor een.

Sommigen van jullie hebben misschien niet direct het budget om alle noodzakelijke producten te halen. Dat is geen probleem, neem een tegelijk en zie wat voor jou de meest optimale resultaten oplevert. Er is niet één set richtlijnen te volgen, alles werkt anders voor verschillende mensen. Probeer al deze bovenstaande tips en sommigen zullen beter werken dan anderen. Wees gelukkig en koester je baard voor hoe die is. Een beeld voor je mannelijkheid en robuustheid.

Leave a Comment